Categorie

Aperol Spritz is al sinds jaar en dag een geliefd drankje en staat synoniem voor lekker zomers borrelen. In dit recept gaan we het klassieke drankje verwerken in een heerlijke cheesecake.

Opbrengsten1 portie
Ingrediënten voor de bodem:
 180 gram digestive koekjes
 50 gram roomboter
Ingrediënten voor de vulling:
 125 gram zure room
 600 gram roomkaas
 150 milliliter slagroom
 100 gram suiker
 sinaasappel
 3 eieren
 1 theelepel vanille extract
 40 milliliter Aperol
Ingrediënten voor de topping:
 160 milliliter Aperol
 180 milliliter Prosseco
 5 gelatineblaadjes
1

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

2

Smelt de boter, maal de koekjes fijn, meng door elkaar en maak de bodem van de cheesecake in de springvorm. Druk goed aan met een lepel zodat je een stevige bodem krijgt.

3

Mix de roomkaas samen met de zure room, suiker, Aperol, vanille extract en de rasp van de halve sinaasappel voor 30 seconden.

4

Voeg één voor één de eieren toe. Elk ei per stuk rustig mixen zodat er weinig lucht in het beslag kan komen.

5

Schenk het beslag over de koekjesbodem en bak de cheesecake 55 minuten op 155 graden. Laat vervolgens een uurtje afkoelen en zet daarna de cheesecake voor minimaal 4 uur in de koelkast.

6

Week voor de glazuur eerst de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm vervolgens de Aperol samen met de prosecco op laag vuur in een steelpan.

7

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe. Blijf iedere keer goed mengen met een garde.

8

Zet het vuur uit, giet het mengsel over in een maatbeker en plaats voor 15 minuten in de koelkast.

9

Als de glazuur wat is afgekoeld verdeel je deze over de taart. Laat de taart nu voor minimaal 2 uur rusten in de koelkast, zodat de taart goed opstijft.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de bodem:
 180 gram digestive koekjes
 50 gram roomboter
Ingrediënten voor de vulling:
 125 gram zure room
 600 gram roomkaas
 150 milliliter slagroom
 100 gram suiker
 sinaasappel
 3 eieren
 1 theelepel vanille extract
 40 milliliter Aperol
Ingrediënten voor de topping:
 160 milliliter Aperol
 180 milliliter Prosseco
 5 gelatineblaadjes

Aanwijzingen

1

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

2

Smelt de boter, maal de koekjes fijn, meng door elkaar en maak de bodem van de cheesecake in de springvorm. Druk goed aan met een lepel zodat je een stevige bodem krijgt.

3

Mix de roomkaas samen met de zure room, suiker, Aperol, vanille extract en de rasp van de halve sinaasappel voor 30 seconden.

4

Voeg één voor één de eieren toe. Elk ei per stuk rustig mixen zodat er weinig lucht in het beslag kan komen.

5

Schenk het beslag over de koekjesbodem en bak de cheesecake 55 minuten op 155 graden. Laat vervolgens een uurtje afkoelen en zet daarna de cheesecake voor minimaal 4 uur in de koelkast.

6

Week voor de glazuur eerst de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm vervolgens de Aperol samen met de prosecco op laag vuur in een steelpan.

7

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe. Blijf iedere keer goed mengen met een garde.

8

Zet het vuur uit, giet het mengsel over in een maatbeker en plaats voor 15 minuten in de koelkast.

9

Als de glazuur wat is afgekoeld verdeel je deze over de taart. Laat de taart nu voor minimaal 2 uur rusten in de koelkast, zodat de taart goed opstijft.

Aperol Spritz cheesecake
(290x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken