Ook altijd moeite om die heerlijke Bastogne koeken te weerstaan? Wacht dan maar tot je deze Bastogne truffels met witte chocolade hebt geproefd! Neem een hap van de knapperige witte chocolade en laat de romige inhoud rustig op je tong wegsmelten. Begin je al te watertanden? Probeer deze truffels dan maar snel uit!

Maal alle Bastogne koeken tot fijne kruimels in een keukenmachine en houd 3 eetlepels apart voor de garnering.
Meng de monchou door de koekkruimels en zorg voor een egale massa. Meng daarna de witte chocolade druppels door het mengsel.
Kneed in je handpalmen ronde balletjes van het deeg. Met 1 pak Bastogne koeken zou je zo’n 15 balletjes kunnen maken.
Leg de balletjes op een bord en laat voor minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en haal de balletjes één voor één door de gesmolten chocolade totdat ze helemaal bedekt zijn.
Laat de chocolade van de truffels uitdruipen en uitharden op bakpapier en decoreer als laatste met de overgebleven Bastogne kruimels.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maal alle Bastogne koeken tot fijne kruimels in een keukenmachine en houd 3 eetlepels apart voor de garnering.
Meng de monchou door de koekkruimels en zorg voor een egale massa. Meng daarna de witte chocolade druppels door het mengsel.
Kneed in je handpalmen ronde balletjes van het deeg. Met 1 pak Bastogne koeken zou je zo’n 15 balletjes kunnen maken.
Leg de balletjes op een bord en laat voor minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en haal de balletjes één voor één door de gesmolten chocolade totdat ze helemaal bedekt zijn.
Laat de chocolade van de truffels uitdruipen en uitharden op bakpapier en decoreer als laatste met de overgebleven Bastogne kruimels.