Een heerlijke ijstaart gemaakt met de klassieke bokkepoot koekjes en ook nog eens gemaakt met slechts een paar ingrediƫnten. Beter wordt het niet! Als bokkenpootjes een van je favoriete koekjes is, dan kan je deze ijstaart niet aan je voorbij laten gaan.

Bekleed eerst de cakevorm ruim met vershoudfolie zodat je hem kunt inpakken en de ijstaart later makkelijk uit zijn vorm komt.
Splits de bokkenpootjes door de aan elkaar geplakte ovale helften van elkaar af te trekken.
Beleg de bodem en zijkanten volledig met gesplitste bokkenpootjes en bewaar wat helften om later de bovenkant af te dekken.
Klop met een keukenmachine de slagroom stijf samen met de suiker. Als de slagroom wat stijver begint te worden voeg je het vanille-extract toe.
Hak de overige bokkenpootjes in stukjes met een groot mes en meng deze door het slagroom mengsel.
Giet de slagroom in de cakevorm, dek de taart af met een laag bokkenpootjes en vouw hem dicht met de folie die over de randen van de vorm hangt.
Zet de ijstaart een nachtje in de vriezer.
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Bekleed eerst de cakevorm ruim met vershoudfolie zodat je hem kunt inpakken en de ijstaart later makkelijk uit zijn vorm komt.
Splits de bokkenpootjes door de aan elkaar geplakte ovale helften van elkaar af te trekken.
Beleg de bodem en zijkanten volledig met gesplitste bokkenpootjes en bewaar wat helften om later de bovenkant af te dekken.
Klop met een keukenmachine de slagroom stijf samen met de suiker. Als de slagroom wat stijver begint te worden voeg je het vanille-extract toe.
Hak de overige bokkenpootjes in stukjes met een groot mes en meng deze door het slagroom mengsel.
Giet de slagroom in de cakevorm, dek de taart af met een laag bokkenpootjes en vouw hem dicht met de folie die over de randen van de vorm hangt.
Zet de ijstaart een nachtje in de vriezer.