Makreel zit boordevol met gezonde vetten en is erg goed voor ons lichaam. Dit recept is geïnspireerd op het Surinaamse gerecht bakkeljauw waarin ze een gedroogde kabeljauw gebruiken. In dit recept maken we gebruik van een gerookte kabeljauw.

1. Snijd de knoflook, ui, tomaat en chili pepers heel fijn.
2. Bak de rode ui en knoflook in wat olie totdat deze glazig zien.
3. Bak vervolgens de tomatenpuree en sambal een minuut mee.
4. Voeg dan de chilipeper, trassi, maggiblokje, suiker en tomaat toe.
5. Roer alles goed door elkaar totdat de tomaat goed geslonken is.
6. Snijd vervolgens de selderij fijn en meng dit samen met de makreel door het mengsel.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Snijd de komkommer in plakjes en beleg hiermee het brood.
9. Schep hierop de hete makreel en garneer met nog wat rode ui en fijngesneden selderij.
Ingrediënten
Aanwijzingen
1. Snijd de knoflook, ui, tomaat en chili pepers heel fijn.
2. Bak de rode ui en knoflook in wat olie totdat deze glazig zien.
3. Bak vervolgens de tomatenpuree en sambal een minuut mee.
4. Voeg dan de chilipeper, trassi, maggiblokje, suiker en tomaat toe.
5. Roer alles goed door elkaar totdat de tomaat goed geslonken is.
6. Snijd vervolgens de selderij fijn en meng dit samen met de makreel door het mengsel.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Snijd de komkommer in plakjes en beleg hiermee het brood.
9. Schep hierop de hete makreel en garneer met nog wat rode ui en fijngesneden selderij.