Categorie

Waar je ook bent in Spanje, je kunt er niet omheen: Garnalen ofwel Gamba's in alle vormen en maten. Als je een liefhebber van garnalen bent, dan is dit zo'n heerlijk Spaans authentiek garnalen recept die je lekker gaat vinden. Heerlijk voor bij de tapas met stokbrood of gewoon lekkere trek!

Opbrengsten1 portie
 400 gram gamba's
 4 knoflook
 1 rode peper
 olijfolie
 zout & peper
 peterselie
1

Hak de knoflook fijn, dep de garnalen droog en snijd de peper en peterselie fijn.

2

Meng de garnalen met de knoflook, peper, een flinke hoeveelheid olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

3

Laat de garnalen even marineren. Hoe langer je dit doet hoe meer smaak de garnalen krijgen.

4

Verhit een wokpan en bak de garnalen tot ze roze beginnen te worden, haal uit de pan samen met de olijfolie.

5

Breng op smaak met zout en peper en verse peterselie. Knijp er eventueel nog een citroentje overheen

6

Serveer met vers afgebakken brood.

Ingrediënten

 400 gram gamba's
 4 knoflook
 1 rode peper
 olijfolie
 zout & peper
 peterselie

Aanwijzingen

1

Hak de knoflook fijn, dep de garnalen droog en snijd de peper en peterselie fijn.

2

Meng de garnalen met de knoflook, peper, een flinke hoeveelheid olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

3

Laat de garnalen even marineren. Hoe langer je dit doet hoe meer smaak de garnalen krijgen.

4

Verhit een wokpan en bak de garnalen tot ze roze beginnen te worden, haal uit de pan samen met de olijfolie.

5

Breng op smaak met zout en peper en verse peterselie. Knijp er eventueel nog een citroentje overheen

6

Serveer met vers afgebakken brood.

Gamba’s al ajillo
(441x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken