Categorie

Een klassieke snack die niet uit de Nederlandse snackbars weg te denken is. Ook wel bekend onder andere namen zoals Berenklauw of Berenpoot. Heerlijk bij het avondeten of gewoon als lekker tussendoortje.

Opbrengsten1 portie
 500 gram rundergehakt
 peper & zout
 2 grote uien
 satésaus
 satéprikkers
1

1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
2. Kneed er zo stevig mogelijke ballen van.
3. Bak de gehaktballen in een koekenpan gaar.
4. Snij de uien in ringen en laat deze aan elkaar zitten.
5. Snij de gehaktbal in 4 plakken en rijg deze om en om met de ui-ringen aan een satéprikker.
6. Frituur de Berenhap ongeveer 3 minuten op 190 graden.
7. Serveer met warme satésaus.

Ingrediënten

 500 gram rundergehakt
 peper & zout
 2 grote uien
 satésaus
 satéprikkers

Aanwijzingen

1

1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
2. Kneed er zo stevig mogelijke ballen van.
3. Bak de gehaktballen in een koekenpan gaar.
4. Snij de uien in ringen en laat deze aan elkaar zitten.
5. Snij de gehaktbal in 4 plakken en rijg deze om en om met de ui-ringen aan een satéprikker.
6. Frituur de Berenhap ongeveer 3 minuten op 190 graden.
7. Serveer met warme satésaus.

Huisgemaakte Berehap
(551x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken