Een klassieke snack die niet uit de Nederlandse snackbars weg te denken is. Ook wel bekend onder andere namen zoals Berenklauw of Berenpoot. Heerlijk bij het avondeten of gewoon als lekker tussendoortje.

1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
2. Kneed er zo stevig mogelijke ballen van.
3. Bak de gehaktballen in een koekenpan gaar.
4. Snij de uien in ringen en laat deze aan elkaar zitten.
5. Snij de gehaktbal in 4 plakken en rijg deze om en om met de ui-ringen aan een satéprikker.
6. Frituur de Berenhap ongeveer 3 minuten op 190 graden.
7. Serveer met warme satésaus.
Ingrediënten
Aanwijzingen
1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
2. Kneed er zo stevig mogelijke ballen van.
3. Bak de gehaktballen in een koekenpan gaar.
4. Snij de uien in ringen en laat deze aan elkaar zitten.
5. Snij de gehaktbal in 4 plakken en rijg deze om en om met de ui-ringen aan een satéprikker.
6. Frituur de Berenhap ongeveer 3 minuten op 190 graden.
7. Serveer met warme satésaus.