Rendang is een klassiek Indonesisch stoofvlees recept. Naar verluidt is het ontstaan door de behoefte om vlees zo lang mogelijk te kunnen bewaren zonder koelkast. Vandaag de dag is Rendang een populair gerecht dat over de hele wereld wordt gegeten.

Gebruik voor dit gerecht een goede pan waar je in kunt stoven.
Doe de boemboe met een scheut olie in de pan en fruit 2 minuten aan. Als je van pittig houdt kan je een beetje sambal toevoegen.
Snijd het vlees in hapklare stukken, voeg aan de pan en bak kort mee voor 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, laurierblaadjes en het water toe en breng aan de kook.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, kneus de stengel citroengras en voeg toe aan de pan.
Zet de deksel schuin op de pan en laat de rendang voor 3 uur stoven op laag vuur en roer af en toe door.
Als je de rendang graag iets dikker wilt, haal je na 3 uur de deksel van de pan en laat je de rendang nog iets langer doorstoven tot de gewenste dikte.
Proef de rendang en voeg eventueel naar smaak nog zout & peper en sambal toe.
Serveer de Rendang met rijst en groenten.
Tip: De volgende dag smaakt Rendang vaak nog lekkerder, dus maak gelijk een extra grote portie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Gebruik voor dit gerecht een goede pan waar je in kunt stoven.
Doe de boemboe met een scheut olie in de pan en fruit 2 minuten aan. Als je van pittig houdt kan je een beetje sambal toevoegen.
Snijd het vlees in hapklare stukken, voeg aan de pan en bak kort mee voor 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, laurierblaadjes en het water toe en breng aan de kook.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, kneus de stengel citroengras en voeg toe aan de pan.
Zet de deksel schuin op de pan en laat de rendang voor 3 uur stoven op laag vuur en roer af en toe door.
Als je de rendang graag iets dikker wilt, haal je na 3 uur de deksel van de pan en laat je de rendang nog iets langer doorstoven tot de gewenste dikte.
Proef de rendang en voeg eventueel naar smaak nog zout & peper en sambal toe.
Serveer de Rendang met rijst en groenten.
Tip: De volgende dag smaakt Rendang vaak nog lekkerder, dus maak gelijk een extra grote portie.