Monkey bread, of apenbrood, is een zoet of hartige plukbrood dat bestaat uit allemaal losse stukjes deeg. Je kunt eindeloos variëren met smaken, van zoet tot hartig. In dit recept breng je het brood heerlijk op smaak met knoflook, peterselie en roomboter.

Opbrengsten1 portie
 2 blikken croissantdeeg
 4 tenen knoflook
 peterselie
 75 gram gezouten roomboter
1

Maak van het deeg kleine balletjes afwisselend van 2 tot 4 cm.

2

Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn.

3

Meng dit met gesmolten boter.

4

Smeer elk deegballetje in met het botermengsel.

5

Beleg de cakevorm met een laag deegballetjes.

6

Leg hier nog een tweede laag op.

7

Smeer de bovenkant nog goed in met het botermengsel.

8

Bak het Monkey bread 20 minuten op 180 graden totdat het deeg gaar is.

Ingrediënten

 2 blikken croissantdeeg
 4 tenen knoflook
 peterselie
 75 gram gezouten roomboter

Aanwijzingen

1

Maak van het deeg kleine balletjes afwisselend van 2 tot 4 cm.

2

Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn.

3

Meng dit met gesmolten boter.

4

Smeer elk deegballetje in met het botermengsel.

5

Beleg de cakevorm met een laag deegballetjes.

6

Leg hier nog een tweede laag op.

7

Smeer de bovenkant nog goed in met het botermengsel.

8

Bak het Monkey bread 20 minuten op 180 graden totdat het deeg gaar is.

Knoflook Monkey Bread
(235x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken