Monkey bread, of apenbrood, is een zoet of hartige plukbrood dat bestaat uit allemaal losse stukjes deeg. Je kunt eindeloos variëren met smaken, van zoet tot hartig. In dit recept breng je het brood heerlijk op smaak met knoflook, peterselie en roomboter.

Maak van het deeg kleine balletjes afwisselend van 2 tot 4 cm.
Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn.
Meng dit met gesmolten boter.
Smeer elk deegballetje in met het botermengsel.
Beleg de cakevorm met een laag deegballetjes.
Leg hier nog een tweede laag op.
Smeer de bovenkant nog goed in met het botermengsel.
Bak het Monkey bread 20 minuten op 180 graden totdat het deeg gaar is.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak van het deeg kleine balletjes afwisselend van 2 tot 4 cm.
Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn.
Meng dit met gesmolten boter.
Smeer elk deegballetje in met het botermengsel.
Beleg de cakevorm met een laag deegballetjes.
Leg hier nog een tweede laag op.
Smeer de bovenkant nog goed in met het botermengsel.
Bak het Monkey bread 20 minuten op 180 graden totdat het deeg gaar is.