Categorie

Arretjescake is een onwijs lekkere maar zeer machtige koude cake. De basis voor deze cake is boter, koekjes en chocolade. Traditionele arretjescake kent vele variaties die in verschillende streken van Nederland gegeten worden. Wij hebben een heerlijke variatie met Licor 43 bedacht!

Opbrengsten1 portie
 70 milliliter Licor 43
 200 gram biscuits
 50 gram cacaopoeder
 100 gram amandelmeel
 175 gram basterdsuiker
 75 gram pure chocolade
 250 gram kokosolie
 2 eieren
1

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie zodat je de arretjescake later makkelijk uit de vorm kunt halen.

2

Smelt de kokosolie en chocolade au-bain-marie en zet apart.

3

Klop de eieren samen met de basterdsuiker tot een luchtige maas en voeg vervolgens de Licor 43 aan de maas.

4

Voeg de cacaopoeder en de amandelmeel toe en meng goed door.

5

Voeg dan de kokosolie toe en als laatste de chocolade en meng het geheel door tot een stevige massa.

6

Breek de biscuits in hapklare stukjes.

7

Giet een klein laagje van het chocolademengsel in de cakevorm en bedenk met een laag gebroken biscuitjes.

8

Leg bovenop de biscuitjes weer een laag chocolademengsel en daarbovenop weer een laag koekjes. Herhaal deze stappen tot de vorm volledig is gevuld en zorg dat de bovenste laag uit het chocolademengsel bestaat.

9

Dek de cakevorm af met plastic en en laat de arretjescake een nachtje opstijven in de koelkast.

10

Snijd de arretjescake in plakken en serveer direct. Bewaar de arretjescake in de koelkast.

Ingrediënten

 70 milliliter Licor 43
 200 gram biscuits
 50 gram cacaopoeder
 100 gram amandelmeel
 175 gram basterdsuiker
 75 gram pure chocolade
 250 gram kokosolie
 2 eieren

Aanwijzingen

1

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie zodat je de arretjescake later makkelijk uit de vorm kunt halen.

2

Smelt de kokosolie en chocolade au-bain-marie en zet apart.

3

Klop de eieren samen met de basterdsuiker tot een luchtige maas en voeg vervolgens de Licor 43 aan de maas.

4

Voeg de cacaopoeder en de amandelmeel toe en meng goed door.

5

Voeg dan de kokosolie toe en als laatste de chocolade en meng het geheel door tot een stevige massa.

6

Breek de biscuits in hapklare stukjes.

7

Giet een klein laagje van het chocolademengsel in de cakevorm en bedenk met een laag gebroken biscuitjes.

8

Leg bovenop de biscuitjes weer een laag chocolademengsel en daarbovenop weer een laag koekjes. Herhaal deze stappen tot de vorm volledig is gevuld en zorg dat de bovenste laag uit het chocolademengsel bestaat.

9

Dek de cakevorm af met plastic en en laat de arretjescake een nachtje opstijven in de koelkast.

10

Snijd de arretjescake in plakken en serveer direct. Bewaar de arretjescake in de koelkast.

Licor 43 arretjes cake
(308x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken