In Amerika is dit al een zeer beroemd gerecht. Deze trend is overgewaaid naar ons land. Het is een relatief simpel, maar zeer maagvullend gerecht. Heerlijk voor tijdens de koude dagen waarbij je even flink wilt opwarmen van binnen. Echte ‘Comfort food’ in een ovenschaaltje!

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal wel 2 minuten van de kooktijd af.
Verhit in een pan de boter en voeg hieraan de bloem toe. Blijf roeren totdat er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk hieraan toe en blijf roeren.
Voeg nu de kaas toe en roer totdat deze gesmolten is.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de kaassaus met de macaroni en schep dit in een ovenschaal.
Bestrooi met paneermeel en extra kaas.
Bak de Mac ‘N Cheese 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal wel 2 minuten van de kooktijd af.
Verhit in een pan de boter en voeg hieraan de bloem toe. Blijf roeren totdat er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk hieraan toe en blijf roeren.
Voeg nu de kaas toe en roer totdat deze gesmolten is.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de kaassaus met de macaroni en schep dit in een ovenschaal.
Bestrooi met paneermeel en extra kaas.
Bak de Mac ‘N Cheese 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.