Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker toetje waarmee jij jezelf of je gasten wilt verwennen, stop dan maar met zoeken. In Amerika is de Mars mousse al een tijdje een ware hit en daarom zeker de moeite waard om eens te proberen. Dankzij de karamel in de Mars zorgt de mousse voor een heerlijke intense smaak.

Breek de Mars in stukjes en voeg ze samen met 50 milliliter slagroom, de cacao en een snufje zout in een mengkom.
Verwarm het Mars mengsel al roerend au-bain-marie totdat het volledig vloeibaar is.
Klop de eiwitten met een mixer stijf en klop in een andere kom de overige slagroom luchtig.
Spatel voorzichtig de slagroom en door opgeklopte eiwitten door het gesmolten mars-mengsel.
Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de vriezer.
Snijd een mars in kleine stukjes en smelt de pure chocolade, garneer deze over de Mars mousse en serveer direct uit.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Breek de Mars in stukjes en voeg ze samen met 50 milliliter slagroom, de cacao en een snufje zout in een mengkom.
Verwarm het Mars mengsel al roerend au-bain-marie totdat het volledig vloeibaar is.
Klop de eiwitten met een mixer stijf en klop in een andere kom de overige slagroom luchtig.
Spatel voorzichtig de slagroom en door opgeklopte eiwitten door het gesmolten mars-mengsel.
Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de vriezer.
Snijd een mars in kleine stukjes en smelt de pure chocolade, garneer deze over de Mars mousse en serveer direct uit.