Categorie

Een gerecht dat heerlijk is om in het weekend te eten zijn deze Mexicaanse nachos. Na een drukke week achter de rug te hebben gehad is het fijn om snel iets lekkers neer te kunnen zetten. Plof jezelf neer op de bank, tv aan, favoriete drankje erbij en genieten maar! Met heerlijke gesmolten cheddar, gekruid gehakt en nog veel meer lekkers wordt het pas echt een avondje genieten!

Opbrengsten1 portie
 300 gram gehakt
 150 gram nachos chips
 100 gram geraspte cheddarkaas
 125 gram crème fraîche
 2 tenen knoflook
 400 gram tomatenblokjes
 150 gram mais
 200 gram zwarte bonen
 1 rode ui
 1 rode paprika
 3 bosuitjes
 1 Jalapeño peper
 1 zakje nacho kruiden
1

Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit 2 minuten aan met wat olie in een pan.

2

Voeg het gehakt toe en rul in een paar minuten bruin.

3

Voeg de tex mex kruiden toe aan het gehakt en roer goed door.

4

Voeg de tomatenblokjes, in blokjes gesneden paprika, mais en zwarte bonen toe.

5

Laat het even doorpruttelen zodat het vocht in de pan wat verdampt.

6

Vul een ovenschaal met een laag tortillachips en leg daar bovenop de helft van het gehaktmengsel en bestrooi met wat geraspte cheddar. Herhaal deze stap en eindig weer met geraspte kaas.

7

Snijd de jalapeno peper in ringen en leg deze bovenop de kaas. Bak de nachos 10 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

8

Bestrooi met fijngesneden bosui en serveer met de rest van de nacho chips en crème fraîche.

Ingrediënten

 300 gram gehakt
 150 gram nachos chips
 100 gram geraspte cheddarkaas
 125 gram crème fraîche
 2 tenen knoflook
 400 gram tomatenblokjes
 150 gram mais
 200 gram zwarte bonen
 1 rode ui
 1 rode paprika
 3 bosuitjes
 1 Jalapeño peper
 1 zakje nacho kruiden

Aanwijzingen

1

Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit 2 minuten aan met wat olie in een pan.

2

Voeg het gehakt toe en rul in een paar minuten bruin.

3

Voeg de tex mex kruiden toe aan het gehakt en roer goed door.

4

Voeg de tomatenblokjes, in blokjes gesneden paprika, mais en zwarte bonen toe.

5

Laat het even doorpruttelen zodat het vocht in de pan wat verdampt.

6

Vul een ovenschaal met een laag tortillachips en leg daar bovenop de helft van het gehaktmengsel en bestrooi met wat geraspte cheddar. Herhaal deze stap en eindig weer met geraspte kaas.

7

Snijd de jalapeno peper in ringen en leg deze bovenop de kaas. Bak de nachos 10 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

8

Bestrooi met fijngesneden bosui en serveer met de rest van de nacho chips en crème fraîche.

Nacho Lasagna
(1.083x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken