Categorie

Bij een stamppot denken we al snel aan andijvie en een gehaktbal. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar er bestaan veel meer leuke en lekkere stamppot recepten dan een klassieke andijviestamppot. Wij laten zien hoe je een heerlijke stamppot met brie, spekjes en zongedroogde tomaatjes maakt.

Opbrengsten1 portie
 1 kilo kruimige aardappelen
 1 groentebouillon
 2 tenen knoflook
 3 bosuitjes
 12 zongedroogde tomaten
 450 gram verse spinazie
 2 eetlepels pijnboompitten
 100 gram gerookte spekreepjes
 100 milliliter crème fraîche
 zout & peper
 150 gram brie
1

Snijd de gerookte kip in reepjes, pers de knoflook, snijd de bosuitjes in ringen, de zongedroogde tomaten in stukjes en de brie in plakken.

2

Kook de aardappelen in water samen met de bouillontablet voor 20 minuten. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes.

3

Verhit 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de bosuitjes, knoflook en zongedroogde tomaten voor 2 minuten.

4

Voeg de spinazie aan de pan en roerbak op hoog vuur tot de spinazie volledig is geslonken.

5

Bak de spekreepjes krokant in een andere koekenpan en zet apart.

6

Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper.

7

Voeg de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

8

Schep de stamppot over in een ovenschaal, verdeel de brie over de bovenkant en laat de brie smelten door de stamppot 15 minuten op 180 graden te bakken.

9

Garneer als laatste de stamppot met de overgebleven pijnboompitjes.

Ingrediënten

 1 kilo kruimige aardappelen
 1 groentebouillon
 2 tenen knoflook
 3 bosuitjes
 12 zongedroogde tomaten
 450 gram verse spinazie
 2 eetlepels pijnboompitten
 100 gram gerookte spekreepjes
 100 milliliter crème fraîche
 zout & peper
 150 gram brie

Aanwijzingen

1

Snijd de gerookte kip in reepjes, pers de knoflook, snijd de bosuitjes in ringen, de zongedroogde tomaten in stukjes en de brie in plakken.

2

Kook de aardappelen in water samen met de bouillontablet voor 20 minuten. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes.

3

Verhit 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de bosuitjes, knoflook en zongedroogde tomaten voor 2 minuten.

4

Voeg de spinazie aan de pan en roerbak op hoog vuur tot de spinazie volledig is geslonken.

5

Bak de spekreepjes krokant in een andere koekenpan en zet apart.

6

Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper.

7

Voeg de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

8

Schep de stamppot over in een ovenschaal, verdeel de brie over de bovenkant en laat de brie smelten door de stamppot 15 minuten op 180 graden te bakken.

9

Garneer als laatste de stamppot met de overgebleven pijnboompitjes.

Spinaziestamppot met brie
(2.096x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken