Bij een stamppot denken we al snel aan andijvie en een gehaktbal. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar er bestaan veel meer leuke en lekkere stamppot recepten dan een klassieke andijviestamppot. Wij laten zien hoe je een heerlijke stamppot met brie, spekjes en zongedroogde tomaatjes maakt.

Snijd de gerookte kip in reepjes, pers de knoflook, snijd de bosuitjes in ringen, de zongedroogde tomaten in stukjes en de brie in plakken.
Kook de aardappelen in water samen met de bouillontablet voor 20 minuten. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes.
Verhit 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de bosuitjes, knoflook en zongedroogde tomaten voor 2 minuten.
Voeg de spinazie aan de pan en roerbak op hoog vuur tot de spinazie volledig is geslonken.
Bak de spekreepjes krokant in een andere koekenpan en zet apart.
Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper.
Voeg de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot over in een ovenschaal, verdeel de brie over de bovenkant en laat de brie smelten door de stamppot 15 minuten op 180 graden te bakken.
Garneer als laatste de stamppot met de overgebleven pijnboompitjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de gerookte kip in reepjes, pers de knoflook, snijd de bosuitjes in ringen, de zongedroogde tomaten in stukjes en de brie in plakken.
Kook de aardappelen in water samen met de bouillontablet voor 20 minuten. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes.
Verhit 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de bosuitjes, knoflook en zongedroogde tomaten voor 2 minuten.
Voeg de spinazie aan de pan en roerbak op hoog vuur tot de spinazie volledig is geslonken.
Bak de spekreepjes krokant in een andere koekenpan en zet apart.
Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper.
Voeg de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot over in een ovenschaal, verdeel de brie over de bovenkant en laat de brie smelten door de stamppot 15 minuten op 180 graden te bakken.
Garneer als laatste de stamppot met de overgebleven pijnboompitjes.