Spruitjes zijn super gezond, maar helaas niet onder iedereen even geliefd. Vaak komt dit omdat men vindt dat spruiten een bittere nasmaak hebben. Gelukkig hebben wij een recept waardoor je dit niet meer proeft en je spruiten toegankelijk maakt voor iedereen. Deze ovenschotel vindt het hele gezin lekker!

Bak de aardappelschijfjes voor 10 minuten in een koekenpan met wat olie of boter en zet apart.
Rul het gehakt, voeg de ui en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Zet ook deze apart.
Roerbak de spruitjes voor 5 minuten in wat olie en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Schenk 200 milliliter water in de pan en stoof de spruitjes tot ze gaar zijn.
Vet een ovenschaal in en bekleed met een laag van de gebakken aardappelschijfjes.
Leg bovenop de aardappelschijfjes een deel van het gehakt en daar bovenop een gedeelte van de spruitjes.
Leg de rest van de aardappelschijfjes over de spruitjes gevolgd door een laatste laag gehakt en spruitjes.
Strooi geraspte kaas over de ovenschotel en bak de ovenschotel 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bak de aardappelschijfjes voor 10 minuten in een koekenpan met wat olie of boter en zet apart.
Rul het gehakt, voeg de ui en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Zet ook deze apart.
Roerbak de spruitjes voor 5 minuten in wat olie en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Schenk 200 milliliter water in de pan en stoof de spruitjes tot ze gaar zijn.
Vet een ovenschaal in en bekleed met een laag van de gebakken aardappelschijfjes.
Leg bovenop de aardappelschijfjes een deel van het gehakt en daar bovenop een gedeelte van de spruitjes.
Leg de rest van de aardappelschijfjes over de spruitjes gevolgd door een laatste laag gehakt en spruitjes.
Strooi geraspte kaas over de ovenschotel en bak de ovenschotel 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.