Categorie

Wie kent de beroemde vlammetjes uit de diepvriesafdeling in de supermarkt nou niet? Ze zijn best pittig dus ze zijn natuurlijk niet voor iedereen bestemd. Maar als jij wel van een beetje pit houdt dan is dit imitatie recept echt wat voor jou. Maak er gelijk extra veel en bewaar ze ongebakken in de vriezer, perfect voor de lekkere trek!

Opbrengsten1 portie
 300 gram kipgehakt
 loempiavellen
 3 tenen knoflook
 2 rode pepers
 2 theelepels laos
 2 theelepels gemberpoeder
 2 theelepels zout
 geklutst ei
1

Pers de knoflook en snijd de pepertjes fijn.

2

Meng de knoflook en peper door het gehakt.

3

Meng vervolgens de andere kruiden erdoorheen.

4

Verdeel het gehakt over ongeveer 10 tot 12 loempiavellen.

5

Vouw de vellen dicht als een envelopje.

6

Smeer ze goed dicht met het geklutste ei.

7

Bak de vlammetjes ongeveer 3 minuten op 180 graden in de frituur.

Ingrediënten

 300 gram kipgehakt
 loempiavellen
 3 tenen knoflook
 2 rode pepers
 2 theelepels laos
 2 theelepels gemberpoeder
 2 theelepels zout
 geklutst ei

Aanwijzingen

1

Pers de knoflook en snijd de pepertjes fijn.

2

Meng de knoflook en peper door het gehakt.

3

Meng vervolgens de andere kruiden erdoorheen.

4

Verdeel het gehakt over ongeveer 10 tot 12 loempiavellen.

5

Vouw de vellen dicht als een envelopje.

6

Smeer ze goed dicht met het geklutste ei.

7

Bak de vlammetjes ongeveer 3 minuten op 180 graden in de frituur.

Vlammetjes© imitatie recept
(859x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken