Categorie

Denk jij bij witlof aan een bittere smaak? Erg jammer, want wanneer je deze gezonde groente op de goede manier bereid smaakt het allang niet meer zo bitter als hoe je moeder het vroeger misschien maakte. Probeer deze witlofschotel met ham en kaas maar eens uit en je bent direct overtuigd!

Opbrengsten1 portie
 500 gram kruimige aardappelen
 4 stronken witlof
 1 eetlepel mosterd
 60 milliliter melk
 20 gram roomboter
 100 gram geraspte oude kaas
 8 plakken achterham
1

Was en schil de aardappelen en kook ze in ruim water in 15 minuten gaar.

2

Verwijder de buitenste bladeren van de stronken witlof en verwijder de onderkanten.

3

Snijd de stronken witlof over de lengte door de helft.

4

Kook de witlof in een ruime pan met water samen met een snuf zout voor 4 minuten. Giet af en laat de witlof goed uitlekken.

5

Giet de aardappelen af en voeg de mosterd samen met de melk en roomboter toe en pureer tot een aardappelpuree met een stamper. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

6

Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met 30 gram van de geraspte kaas.

7

Rol om iedere halve stronk witlof een plak ham en leg deze bovenop de puree in de ovenschotel.

8

Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en bak 30 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Ingrediënten

 500 gram kruimige aardappelen
 4 stronken witlof
 1 eetlepel mosterd
 60 milliliter melk
 20 gram roomboter
 100 gram geraspte oude kaas
 8 plakken achterham

Aanwijzingen

1

Was en schil de aardappelen en kook ze in ruim water in 15 minuten gaar.

2

Verwijder de buitenste bladeren van de stronken witlof en verwijder de onderkanten.

3

Snijd de stronken witlof over de lengte door de helft.

4

Kook de witlof in een ruime pan met water samen met een snuf zout voor 4 minuten. Giet af en laat de witlof goed uitlekken.

5

Giet de aardappelen af en voeg de mosterd samen met de melk en roomboter toe en pureer tot een aardappelpuree met een stamper. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

6

Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met 30 gram van de geraspte kaas.

7

Rol om iedere halve stronk witlof een plak ham en leg deze bovenop de puree in de ovenschotel.

8

Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en bak 30 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Witlof ham-kaas schotel
(185x bezocht)

Het Verrukkelijk kookboek

Het langverwachte Verrukkelijk kookboek is eindelijk verkrijgbaar!

✅ 50 unieke recepten met ingredienten en hoeveelheden
✅ Warme en koude bereidingen
✅ Hoofdgerechten, desserts, hapjes en zelfs cocktails!
✅ Perfect voor speciale gelegenheden of een lekkere trek

Bekijken