Denk jij bij witlof aan een bittere smaak? Erg jammer, want wanneer je deze gezonde groente op de goede manier bereid smaakt het allang niet meer zo bitter als hoe je moeder het vroeger misschien maakte. Probeer deze witlofschotel met ham en kaas maar eens uit en je bent direct overtuigd!

Was en schil de aardappelen en kook ze in ruim water in 15 minuten gaar.
Verwijder de buitenste bladeren van de stronken witlof en verwijder de onderkanten.
Snijd de stronken witlof over de lengte door de helft.
Kook de witlof in een ruime pan met water samen met een snuf zout voor 4 minuten. Giet af en laat de witlof goed uitlekken.
Giet de aardappelen af en voeg de mosterd samen met de melk en roomboter toe en pureer tot een aardappelpuree met een stamper. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met 30 gram van de geraspte kaas.
Rol om iedere halve stronk witlof een plak ham en leg deze bovenop de puree in de ovenschotel.
Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en bak 30 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was en schil de aardappelen en kook ze in ruim water in 15 minuten gaar.
Verwijder de buitenste bladeren van de stronken witlof en verwijder de onderkanten.
Snijd de stronken witlof over de lengte door de helft.
Kook de witlof in een ruime pan met water samen met een snuf zout voor 4 minuten. Giet af en laat de witlof goed uitlekken.
Giet de aardappelen af en voeg de mosterd samen met de melk en roomboter toe en pureer tot een aardappelpuree met een stamper. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met 30 gram van de geraspte kaas.
Rol om iedere halve stronk witlof een plak ham en leg deze bovenop de puree in de ovenschotel.
Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en bak 30 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.