Eens een keer wat anders dan een standaard taart? Wat dacht je van deze hartige Zweedse broodtaart gevuld met Philadelphia smeerkaas, zalm en nog veel meer lekkers! In Zweden al jarenlang een groot succes. Vanaf vandaag misschien ook bij jou?

Maak van 4 sneetjes brood een vierkant, druk de springvorm er bovenop en snijd de overtollige randen weg. Herhaal deze stap 3 keer, want we maken 3 lagen.
Smeer een laag kruidenkaas over het brood in de springvorm en bekleed daarop een laag gerookte zalm.
Maak een volgende laag met 4 op maat gemaakte sneetjes brood, smeer daar bovenop een laag kruidenkaas, daarna een laag geraspte kaas, wat schijfjes radijs en komkommer.
Maak een nieuwe laag met 4 op maat gemaakte sneetjes brood en smeer de bovenkant dicht met een flinke laag Philadelphia roomkaas.
Haal voorzichtig de springvorm weg en smeer ook de randen in met roomkaas.
Decoreer de taart met plakjes gekookt ei, komkommer, garnalen, radijsjes en peterselie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak van 4 sneetjes brood een vierkant, druk de springvorm er bovenop en snijd de overtollige randen weg. Herhaal deze stap 3 keer, want we maken 3 lagen.
Smeer een laag kruidenkaas over het brood in de springvorm en bekleed daarop een laag gerookte zalm.
Maak een volgende laag met 4 op maat gemaakte sneetjes brood, smeer daar bovenop een laag kruidenkaas, daarna een laag geraspte kaas, wat schijfjes radijs en komkommer.
Maak een nieuwe laag met 4 op maat gemaakte sneetjes brood en smeer de bovenkant dicht met een flinke laag Philadelphia roomkaas.
Haal voorzichtig de springvorm weg en smeer ook de randen in met roomkaas.
Decoreer de taart met plakjes gekookt ei, komkommer, garnalen, radijsjes en peterselie.